Műszaki Földtudományi Kar
Miskolci Egyetem
2019. 08. 26.
Agnes Mile
ÁSVÁNYVÍZ KONFERENCIA A KAR RENDEZÉSÉBEN

Az ásvány- és gyógyvízkészletek Magyarországon is páratlan értéket képviselnek. Több mint kétszáz különböző vízösszetételű, minősített gyógyvíz található.

A Miskolci Egyetemen megrendezett 15. nemzetközi ásványvíz konferencia háromnapos programjára Csíkszeredából és Kassáról is érkeztek szakemberek.

Miskolcon a csapból ásványi anyagokban gazdag, kiváló minőségű víz folyik – ez sokaknak természetes. Pedig a Föld édesvízkészlete nem kifogyhatatlan és sok múlik azon, hogy miként gazdálkodunk vele. A Föld felszínének mintegy 70 százalékát borítja víz, ennek viszont csak 2,5 százaléka iható. Magyarország, a Bükk térség, így Miskolc is kiváltságos helyzetben van. Igazi ivó- és gyógyvíznagyhatalom. A világ 17 országában elosztva most már a Föld népességének negyede él olyan régiókban, melyeket extrém magas vízhiány sújt

viz_konferencia_tv_0822_1

Szűcs Péter, a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Karának dékánja elmondta, a víznek a gyógyhatását, tehát az emberi szervezetre kifejtett előnyös hatásait evidencia bizonyítékokkal, orvosi vizsgálatokkal kell alátámasztani. Ez új lehetőségeket is teremthet, hiszen kiderülhet, hogy számos hazai gyógyvíz az eddigi tapasztalatok mellett, további betegségek kezelésére is alkalmas lehet. Ez a téma egyértelművé tette az Egészségügyi Kar bekapcsolódását a konferenciába.

Forrás: minap.hu