Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

VERSENYELŐNYBEN A MUNKAEŐPIACON!

A duális képzés keretében a nappali tagozatos diákok egyetemi tanulmányaik ideje alatt párhuzamosan vesznek részt az egyetem elméleti oktatásában és a partner vállalat gyakorlati képzésén, már az első félévtől kezdve.

A képzés célja, hogy a hallgató a duális partner cégnél jelentős gyakorlati tapasztalatot szerezzen,  és a munkaerőpiacra azonnal hasznosítható tudással rendelkező szakemberként lépjen.

 

 

 

Miért jó a cégnek?

A duális képzés nagy előnye a cégek számára az, hogy biztosíthatják a munkaerő utánpótlásukat, már az egyetemi évek alatt „kiképezhetik” leendő szakembereiket. A hallgatói juttatás, támogatás bizonyos része elszámolható a szakképzési hozzájárulás terhére.

 

Miért jó a hallgatónak?

A duális hallgatók számára előny, hogy a külső gyakorlati képzés szakmailag minősített vállalatoknál folyik a tantervi előírásoknak megfelelő ütemben. A hallgatók a gyakorlati képzést biztosító vállalatokkal a képzés idejére (alapszakok esetében 3, ill. 3,5 év, mesterszakok estében 2 év) munkaszerződést kötnek, munkájukért az év mind a 12 hónapjában (akkor is, amikor az egyetemi óráikat hallgatják) jövedelmet kapnak.

Évente 2×13 hetet vesz igénybe az egyetemen töltött idő (elméleti oktatás) és 22 hetet a cégnél a gyakorlati képzésre fordított idő (gyakorlati oktatás). Mindezek mellett 4 hét szabadságra marad ideje a hallgatónak. Közben kb. 1,5 év tiszta gyakorlati időt szerez, mely munkavállalásnál komoly előnyt jelenthet a későbbiek során.

 

 

DUÁLIS PARTNEREINK:

 

Földrajz alapképzési szak

Kite Zrt.
Holocén Természetvédelmi Egyesület
Chinoin Zrt.

 

Környezetmérnöki alapképzési szak

HELL Energy Magyarország Kft.
Joyson Safety Systems Hungary Kft.
Kite Zrt.
Chinoin Zrt.
Vertikál Zrt.
 

Műszaki Földtudományi alapképzési szak

Vertikál Zrt.
Lassersberger Kft.
KŐKA Kő- és Kavicsbányászati Kft.
Colas Északkő Bányászati Kft.
Chinoin Zrt.
Euroil Ipari és Kereskedelmi Kft.
Vegyterv Zrt.
Turbo Tech Hungary Kft.

 

Bánya- és Geotechnikai mérnöki mesterképzési szak

Colas Északkő Bányászati Kft.

 

Földtudományi mérnöki mesterképzési szak

Colas Északkő Bányászati Kft.

 

Geográfus mesterképzési szak

Kite Zrt.
Holocén Természetvédelmi Egyesület
Chinoin Zrt.

 

Hidrogeológus mérnök mesterképzési szak

MIVÍZ Kft.

 

Olajmérnöki mesterképzési szak (angol nyelven)

MOL Nyrt.

Vegyterv Zrt.


Olaj- és gázmérnöki mesterképzési szak

MVM Égáz-Dégáz Földgázhálózati Zrt.
MVM Főgáz Földgázhálózati Kft.
Euroil Ipari és Kereskedelmi Kft.
Vegyterv Zrt.
Turbo Tech Hungary Kft.
MOL Nyrt.

 

TÁJÉKOZTATÓ ANYAGOK:


 

 

Tudod-e, hogy…

a duális képzésre történő jelentkezés két, egymással párhuzamos szakaszból áll. Az általános felvételi eljárás megegyezik a nem duális képzésekével (állami felvételi eljárás), melyhez csatlakozik párhuzamosan a vállalati felvételi eljárás. A jelentkezést követően a jelentkezőnek fel kell vennie a kapcsolatot a kiválasztott vállalati partnerekkel, amelyeknél a duális képzés gyakorlati idejét szeretné eltölteni a hallgató. Ezeknek a cégeknek a listáját az adott képzés mellett a felvételi tájékoztató tartalmazza. A vállalat saját felvételi eljárást folytat le (hasonlóan egy állás interjúhoz), melynek eredményéről legkésőbb július első napjáig tájékoztatja a jelentkezőt. Fontos megjegyezni, hogy a sikertelen vállalati felvételi nem érinti az állami felvételi eljárást!

 

 

Jelentkezz a Miskolci Egyetem és a MOL olajmérnök angol nyelvű MSc képzésére!

Jelentkezési határidő a MOL-hoz: 2022. november 22.

Itt tudod beadni a jelentkezésedet – és megtalálsz minden információt a pozíció kapcsán.

Kérdés esetén a dualiskepzes@mol.hu e-mail címre írj és válaszolunk.

Duális olajmérnöki képzésre akkor tudsz jelentkezni, ha 2023 februárjában tervezed elkezdeni az MSc képzést, vagy most annak az első félévénél tartasz.

További információk:

https://molgroup.taleo.net/careersection/szgyak/jobdetail.ftl?job=22002631&lang=hu&sns_id=mailto#.Y0AB4lphhSw.mailto