Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Hidrogénellátási szakember/szakmérnök szakirányú továbbképzési szakok

#Szakirányú továbbképzések   #műszaki   #részben távoktatás  
Képzés célja
A képzés célja olyan szakmérnökök képzése, akik mérnöki alapismeretüket jelen képzés keretében kiegészítve, rendelkezni fognak a hidrogén előállításához, szállításához és felhasználásához szükséges technológiai, valamint EBK ismeretekkel, a földgázhálózati infrastruktúra részbeni hidrogénes igénybevételéhez szükséges információkkal, továbbá alkalmassá válnak ezen rendszerek üzemeltetésére és irányítására, rendelkeznek a mérnöki tevékenység végzéséhez szükséges elengedhetetlen ismeretekkel és készségekkel.

A képzés célja olyan szakemberek képzése, akik természettudományi alapismeretüket jelen képzés keretében műszaki ismeretekkel kiegészítve rendelkezni fognak a hidrogén előállításához, szállításához és felhasználásához szükséges technológiai, valamint EBK-ismeretekkel, a földgázhálózati infrastruktúra részbeni hidrogénes igénybevételéhez szükséges információkkal, továbbá alkalmassá válnak ezen rendszerek üzemeltetésére vezetői iránymutatás alapján.

Képzési idő
3 félév
Jelentkezési határidő
2025. január 15.
Képzési díj
450.000.- Ft/félév
Szerezhető végzettség
Hidrogén-ellátási szakember/Hydrogen supply specialist
Hidrogén-ellátási szakmérnök/Hydrogen supply engineer
Bővebb leírás

A képzés jelenléti rendszerben történik magyar nyelven.

Az oktatási idő 3 félév. A teljes képzési idő 294 óra, amelynek 100%-a tantermi órák keretében történik.

A tantermi órák előadások és gyakorlatok, melyek az egyetem területén félévenként a szorgalmi időszakban (októbertől decemberig, illetve márciustólmájusig) három konzultációs héten kerülnek megtartásra. Minden félévben egy teljes napos gyakorlati foglalkozás szerepel a tantervben.

A hallgatóknak a szorgalmi időszak befejezéséig minden tantárgyból a tantárgyi követelmények teljesítését igazoló aláírást, valamint adott tantárgyaknál kollokviumi érdemjegyet kell szerezniük. A félév lezárásához a szorgalmi időszak után januárban, illetve júniusban a szükséges kollokviumokat kell eredményesen teljesíteni, és ez által a teljes képzés során összesen 90 kreditet kell megszerezni.

Az utolsó félév eredményes lezárásával, azaz a 90 kredit megszerzésével a hallgató automatikusan megkapja az abszolutóriumot.

További információ

Hidrogénellátási szakember Képzési és kimeneti követelmények

Hidrogénellátási szakmérnök Képzési és kimeneti követelmények

Hidrogénellátási szakember jelentkezési lap

Hidrogénellátási szakmérnök jelentkezési lap

 

Szakfelelős