Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Geoturisztikai szakember szakirányú továbbképzés szak

#Szakirányú továbbképzések   #természettudományi   #levelező  
Képzés célja
A geoturisztikai képzés célja, egyrészt olyan szakemberek képzése, akik alkalmasak, az eltérő földrajzi terekben (rurális, urbánus), található geoturisztikai desztinációk felismerésére, azonosítására, a turizmus rendszerébe történő beillesztésére, a helyi gazdaságra gyakorolt hatások elemzésére. Másrészt képesek létrehozni és menedzselni, a fenntarthatóság és a természetvédelem kívánalmainak megfelelően, geoturisztikai programot, értik és képesek használni a marketing elemeit, alkalmazni tudják az adatgyűjtési eszközöket és empirikus módszereket, és ezek segítségével képesek olyan adatelemzések elvégzésére, melyekkel a geoturizmusban résztvevők igényeit, valamint visszacsatolásként, véleményét elemezni tudják, javítva ezzel a szolgáltatás színvonalát.
Képzési idő
2 félév
Jelentkezési határidő
2024. augusztus 15.
Képzési díj
300 000 Ft/félév
Szerezhető végzettség
Geoturisztikai szakember
Felvételi követelmények
A képzésben legalább alapképzésben (korábban főiskolai/egyetemi szintű képzésben) szerzett szakképzettséggel rendelkezők vehetnek részt, különös tekintettel a természettudományi, turisztikai, egészségtudományi, gazdasági és jogi tématerületekre.

Bővebb leírás

A Geoturisztikai szakember végzettséget szerzettek minden, turizmussal összefüggő területen, így különösen a Geoparkokban,  turisztikai régiókban, illetve hozzá kapcsolódó döntéshozatali és kutatási területeken az elméleti és gyakorlati ismeretek segítségével hatékonyan tudják fejleszteni a fenntartható turisztikai ágakat, valamint a turisztikai ágazatban megjelenő változásokra is rugalmasabban tudnak reagálni. 

Képesek a turizmus ágazathoz kapcsolódóan a települések fejlesztési terveinek kidolgozásában, a természet-és földtudományokban (környezetvédelem, fenntarthatóság), valamint a gazdaságtudományban (marketing és helyi termék fejlesztés) való szakmai részvételre. Alkalmasak a geoturisztikai szakterületéhez tartozó projektszintű feladatok megértésére, tervezésére és kivitelezésére, valamint a helyi közösség igényeinek felmérésére.

Letölthető dokumentumok:


 

Szakfelelős