Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Tűzvédelmi szakmérnök szakirányú továbbképzési szak

#Szakirányú továbbképzések   #műszaki   #levelező  
Képzés célja
Gyakorlati képességekkel rendelkező szakmérnökök képzése tűzvédelmi és iparbiztonsági tervező, ipari és szolgáltató cégek (versenyszféra) számára, továbbá a katasztrófavédelem (szakhatóság) speciális területeire.
Képzési idő
4 félév
Jelentkezési határidő
2024. augusztus 26.
Képzési díj
170 000 Ft/félév
Szerezhető végzettség
Tűzvédelmi szakmérnök / Fire engineer
Felvételi követelmények
Legalább alapképzésben vagy főiskolai szintű képzésben szerzett építőmérnöki, építészmérnöki, gépészmérnöki, könnyűipari mérnöki, közlekedésmérnöki, ipari termék- és formatervező mérnöki, had- és biztonságtechnikai mérnöki oklevél. Más szakon szerzett mérnöki oklevelek esetén a felvétel - egyedi elbírálás szerint - vagy kritérium-feltétel nélkül, vagy meghatározott diszciplínákban előírt kredit megszerzésével történik.
Bővebb leírás

A képzés további célja, hogy a hallgatók megszerezzék a témához kapcsolódó általános és szakmai ismereteket, melyre építve megismerhetik az integrált tűzvédelmi rendszerek felépítését, működésének feltételeit, használni tudják a rendelkezésükre álló számítógépes programokat, eljárásokat a magas szintű tűzvédelem kialakítása érdekében. A megszerzett ismeretek birtokában a végzett hallgatók képesek legyenek a tűzvédelmi tervezésre, az integrált tűzvédelmi rendszerek kiépítésére és működtetésére.

A képzés széleskörű ismereteket nyújt az égés-és oltáselmélet mellett a megelőző tűzvédelem, a tűzvédelmi tervezés, továbbá a számítógépes szimulációk mellett az üzemeltetés és a fenntartás területén is.

Letölthető dokumentumok:

 

Szakfelelős