Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Hulladékkezelési és -hasznosítási szakmérnök szakirányú továbbképzési szak

#Szakirányú továbbképzések   #műszaki   #levelező  
Képzés célja
A képzést elvégzők képessé válnak a különböző hulladékáramok begyűjtését célzó feladatok megszervezésére, a hulladék ártalmatlanítás és feldolgozás technológiai megszervezésére, hulladékfeldolgozó üzemek műszaki irányítására. Képesek a hulladék összetételek meghatározására, valamint a hasznosítást legjobban szolgáló feldolgozási technológiák megválasztására és üzemeltetésére. Képesek hulladékfeldolgozó üzemekben műszaki – irányítói feladatok ellátására, illetve képesek jelentős hulladék áramokat generáló iparvállalatok hulladékgazdálkodási feladatainak megszervezésére.
Képzési idő
2 félév
Jelentkezési határidő
2024. augusztus 15.
Szerezhető végzettség
hulladékkezelési és -hasznosítási szakmérnök
Felvételi követelmények
A képzésben műszaki vagy agrár képzési területen, alapképzésben (vagy korábbi rendszerű főiskolai szintű képzésben) szerzett mérnöki oklevéllel rendelkezők vehetnek részt.
Bővebb leírás

A képzést elvégzők ismerik a hulladékgazdálkodás alapelveit és az azt meghatározó jogi formákat, valamint ismeri a háztartásokban és ipari folyamatok által termelt hulladék típusokat, azok osztályozási, minősítési rendszerét. Jártassá válik a megismert hulladék típusok feldolgozására, ártalmatlanítására és kezelésére szolgáló technológiákkal és technológiai rendszerekkel, valamint megismeri a hulladék gyűjtés és szállítás módszertanát. Birtokában vannak a hulladékfeldolgozás során fontos egészség és környezetvédelmi ismeretekkel, valamint ismeri a hulladékfeldolgozási üzemek menedzsment és üzemgazdasági módszertanát.

További információk

Letölthető dokumentumok:

Szakfelelős