Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Munkavédelmi és Munkavédelmi szakmérnök szakirányú továbbképzési szakok

#Szakirányú továbbképzések   #műszaki   #levelező  
Képzés célja
A munkavédelmi és munkavédelemi szakmérnök szakon végzettek képesek lesznek munkakörükben az adott vállalat, vállalkozás, munkavédelmi hatóság működési területén jelentkező munkavédelmi problémákat felismerni és azok kezelése érdekében – a műszaki, tudományos, jogi és gazdasági eszközrendszer felhasználásával – megoldási javaslatokat tenni, illetve a szükséges intézkedéseket megtenni. Az egész nemzetgazdaság, mind az egyes ágazatok/ágak, mind az egyes szervezetek területén a munkavédelmi követelmények érvényesítésére, a műszaki eszközök és rendszerek, munkahelyek, munkafolyamatok (technológiák) tervezésére, szerkesztésére, kivitelezésére a használat és üzemfenntartás során. A különböző munkavédelmi szolgáltatások és a munkabiztonsági szaktevékenység főállású dolgozóként, illetve vállalkozóként való ellátására. Képesek lesznek a munkabiztonsági szaktanácsadás, valamint munkabiztonsági szakértői tevékenységek végrehajtására. A végzettek jártasságot szereznek a munkavédelem ismert vizsgálati, illetve értékelési módszereinek alkalmazásában és képessé válnak azok fejlesztésére, valamint új módszerek kidolgozására is.
Képzési idő
4 félév
Jelentkezési határidő
2025. január 19.
Képzési díj
170 000 Ft/félév
Szerezhető végzettség
Munkavédelmi szakirányú továbbképzési szak: munkavédelmi szakember/Safety Specialist

Munkavédelmi szakmérnök szakirányú továbbképzési szak: munkavédelmi szakmérnök/Safety Engineer
Felvételi követelmények
Munkavédelmi szakirányú továbbképzési szak: Legalább alapképzésben (vagy a korábbi képzési rendszer szerinti főiskolai szintű képzésben) szerzett oklevél a következő képzési területekről: műszaki, orvos- és egészségtudomány, társadalomtudomány, jogi és igazgatási, pedagógusképzés, informatika, természettudomány, gazdaságtudományok, bölcsészettudomány, nemzetvédelmi és katonai, agrár, sporttudomány.

Munkavédelmi szakmérnök szakirányú továbbképzési szak: Műszaki, informatika, agrár, nemzetvédelmi és katonai képzési területek valamelyikén legalább alapképzésben, illetve főiskolai szintű képzésben megszerzett mérnöki oklevél.
Bővebb leírás

A képzés célja, hogy a hallgatók képesek legyenek az egész nemzetgazdaság, mind az egyes ágazatok/ágak, mind az egyes szervezetek területén a munkavédelmi követelmények érvényesítésére, a munkáltatói munkavédelmi feladatok elvégzésére, műszaki eszközök és rendszerek, munkahelyek, munkafolyamatok (technológiák) tervezésének, kivitelezésének és üzemeltetésének munkavédelmi támogatására.

A Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kara a 2018/2019. tanévtől indítja a Munkavédelmi Szakmérnök és Munkavédelmi Szakember szakirányú továbbképzéseit, melynek kereteiben a résztvevők 4 féléven át magas színvonalú, naprakész, és a napi gyakorlati elemekkel színesített előadásokat, és a szakmában elismert előadókat hallgathatnak.

Letölthető dokumentumok:

Szakfelelős