Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Szénhidrogén-kutató földtudományi mérnök mesterszak (angol nyelven)

#Mesterképzések   #műszaki   #nappali  
Képzés célja
A képzés célja szénhidrogén-kutató földtudományi mérnökök képzése angol nyelven, akik rendelkeznek a kőolaj- és földgáz vagyonok felkutatásához, feltárásához és kitermeléséhez szükséges földtudományi mérnöki tevékenység végzéséhez elengedhetetlen ismeretekkel és készségekkel, továbbá a megfelelő elméleti és gyakorlati tudásanyag birtokában alkalmasak nemzetközi szinten megfelelni a szakterület kutatás-fejlesztési feladatainak végzésére, illetve irányítására. Szakmai gyakorlat után alkalmasak jogszabályban, illetve a mérnöki kamarai szabályok által meghatározott tervezői, vezető tervezői jogosultságra, szakértői jogosultságra a megfelelő mérnöki szakterületen. Felkészültek tanulmányaik doktori képzésben történő folytatására.
Képzési idő
4 félév
Szerezhető végzettség
okleveles szénhidrogén-kutató földtudományi mérnök / Petroleum Geoengineer
Felvételi követelmények
Teljes kreditérték beszámításával a műszaki földtudományi alapképzési szakon szerzett oklevél vehető figyelembe.

Aki olyan szakon szerzett oklevelet, amely teljes kreditérték beszámításával elfogadható, az külön vizsgálat nélkül, az oklevelének és a jelentkezéshez szükséges dokumentumok benyújtásával jelentkezhet.

A nem teljes kreditértékkel beszámítható oklevéllel rendelkezőknek kreditelismerési kérelmet kell benyújtaniuk a kar részére a honlapról letölthető nyomtatvány segítségével. A kar a kérelem alapján megvizsgálja, hogy az adott mesterképzési szakra történő belépéshez a felvételizőnek a korábban megszerzett kreditjei alapján mennyi szakterületi kredit ismerhető el.

Amennyiben a jelentkező csak a szak képzési és kimeneti követelményében előírt minimális szakterületi kreditszámmal rendelkezik, akkor felvételt nyerhet, de a szükséges és a minimális kreditszám különbözetét a mesterképzéssel párhuzamosan, az első két félévben meg kell szereznie. Ha a jelentkező korábbi tanulmányai alapján nem ismerhető el a képzési és kimeneti követelményekben minimálisan meghatározott szakterületi kredit, akkor még abban az esetben sem vehető fel az adott mesterképzési szakra, ha a felvételi összpontszáma elérné a felvételi ponthatárt.
Bővebb leírás

Szakmai gyakorlat időtartama és jellege: egybefüggő 4 hét

Letölthető dokumentumok:

 

A szakon oktatott tantárgyak követelményeit (tantárgyleírás, tárgyjegyző, óraszám, kreditérték, órára lebontott tantárgytematika, minta zárthelyi, vizsga tételsora) a tantárgyi kommunikációs dossziék részletezik, melyek az adott tantárgyat gondozó Intézet honlapján találhatók meg (ajánlott tantervben: "tárgyat gondozó intézet"). 

 

Szakfelelős