Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Üzemlátogatásra vitte a diákokat az MFK

2024. február 1., 11:30
Karunk a nyílt napon olyan üzemek működésével ismertette meg a diákokat, amelyek számára szakembereket képeznek.

Nyílt napot szervezett a Műszaki Föld- és Környezettudományi Kar, amelyre az országból közel 40 diák jött el január 26-án. A rendezvényt a kar dékánja, Prof. Dr. Mucsi Gábor nyitotta meg (képünkön), majd a résztvevők betekintést nyerhettek olyan üzemek működésébe, amelyek számára szakembereket képeznek a karon.

A diákok érdeklődési körüknek megfelelően a Mexikó-völgyi mészkőbányában nézhettek meg egy bányarobbantást, vagy a Tigáz Zrt. telephelyén próbálhatták ki a hegesztést speciális körülmények között. Voltak, akik a Miskolci Vízmű Zrt.-nél követték végig az ivóvíz útját a karszttól a vízcsapig, vagy a hulladékkezeléssel foglalkozó MireHu NKft. szuperválogatójában kérdezősködhettek a szelektíven gyűjtött hulladék sorsáról.

 Az üzemlátogatások után lehetőségük volt megnézni az egyetemi laborokat, beszélgethettek oktatókkal, kutatókkal. A nap kvízjátékkal zárult, amelyen ajándékutalványokat nyertek a legjobbak.