Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Pótfelvételi doktori képzésre - 2022/23. tanévre

2022. augusztus 5., 11:55
A Miskolci Egyetem doktori képzésre való jelentkezést hirdet meg a 2022/23. tanévre akkreditált doktori iskolák keretén belül.

A doktori képzésben legalább 240 kreditet kell szerezni, a képzési idő nyolc félév. A doktori képzés két szakaszból áll: az első négy félév a "képzési és kutatási", a második a "kutatási és disszertációs" szakasz. A negyedik félév végén, a képzési és kutatási szakasz lezárásaként és a kutatási és disszertációs szakasz megkezdésének feltételeként komplex vizsgát kell teljesíteni, amely méri és értékeli a tanulmányi, kutatási előmenetelt. A doktorandusznak a komplex vizsgát követő három éven belül be kell nyújtania doktori értekezését. Az államilag támogatott doktorandusz ösztöndíj havi összege a képzési és kutatási szakaszban 140.000 Ft, a kutatási és disszertációs szakaszban 180.000 Ft.

Doktori képzésre jelentkezhetnek az utolsó éves egyetemi hallgatók, egyetemi oklevéllel, vagy mesterfokozat megszerzését tanúsító oklevéllel rendelkező személyek (a doktori képzésre történő jelentkezéskor a külföldi végzettségi szint elismerését kérelmeznie kell a jelentkezőnek, csatolva az oklevél, valamint a tanulmányok időtartamát, a tanulmányok sikeres teljesítését igazoló dokumentumok hiteles másolatát, valamint a fenti dokumentumok hiteles fordítását).

 

Jelentkezés határideje: 2022. augusztus 10. (szerda) 12.00 óra
A pótfelvételi vizsga időpontja: Várhatóan 2022. augusztus 16. (kedd) 10.00 óra
A felvételi döntés időpontja: Várhatóan 2022. augusztus
Felvételi eljárási díj: 9.000,- Ft