Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

NASA Space Apps Challenge

2024. szeptember 25., 09:10
2024. október 5-6. Budapest

NASA Space Apps Challenge a világ egyik legnagyobb nemzetközi ötletversenye, amely több mint 200 országban kerül megrendezésre, idén először Magyarországon is. Az esemény október 5-6-án lesz Budapesten, ahol a résztvevő csapatok a NASA nyílt adatainak felhasználásával oldanak meg valós problémákat. Az idei téma: „The Sun Touches Everything”, azaz „A Nap mindent megérint”.

 A nemzetközi ötletversenyen a résztvevők 48 órán keresztül dolgoznak különféle, a Föld és az űr felfedezésével kapcsolatos kihívások megoldásán. A hackathon célja, hogy innovatív megoldások szülessenek a világűr kutatása, az éghajlatváltozás és a tudományos felfedezések előmozdítása érdekében, miközben programozók, tudósok, mérnökök és kreatív szakemberek működnek együtt a világ minden tájáról.

 Miért érdemes jelentkezni?

Innováció és Fejlesztés: A program lehetőséget kínál kreatív és innovatív megoldások kifejlesztésére a legfrissebb technológiai kihívásokra, legyen szó akár világűrbeli, akár földi problémákról.

Szakmai Mentorálás: Résztvevőként szakmai mentorálásban részesül, amely segíti ötletei megvalósítását és szakmai fejlődését.

Nemzetközi Kapcsolatépítés: Lehetősége nyílik arra, hogy kapcsolatokat építsen más nemzetközi innovátorokkal és szakemberekkel, elősegítve a globális együttműködést és tudásmegosztást.

A verseny október 5-6-i hétvégén kerül megrendezésre a Roxy Rooftop Lounge-ban. A budapesti eseményünkre október 1-ig lehet jelentkezni, de az online eseményre a jelentkezési határidő a projektbenyújtás határideje is egyúttal, mely október 6, 23:59. 

 Kérem, amennyiben relevánsnak találja a versenyt, szíveskedjen megosztani a képzésükben részt vevő hallgatóikkal e-mailben, közösségi média felületeken, vagy egyéb hirdetésben a lehetőséget, hogy minél többen részt vehessenek egy hamisítatlan NASA-élményben!

A gyakori kérdésekre a válaszok a következő weboldalon érhetők el: https://www.spaceappschallenge.org/resources/-faq/