Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

MFK Földtudományi Élménytábor

2022. június 9., 12:55
9-11. osztályos diák vagy és érdekelnek a természettudományok? Tölts el velünk egy hetet „terepen”, és megmutatjuk, mik is azok a földtudományok!

 

Időpont: 2022. 07. 11-15.

Helyszín: Pálháza, Miskolc

Jelentkezési határidő: 2022. június 30.

 

Az idei táborunk bázisa Pálháza -Rostalló lesz, ahonnan kiindulva buszos és gyalogtúrák során a résztvevők megismerkedhetnek a régió természeti kincseivel, földtudományokban használatos terepi eszközeinkkel, a környezet állapotának felmérésével.

Az utolsó éjszakát a Miskolci Egyetemen, az Uni-hotelben töltik a résztvevők, majd az egyetemi laborokban vizsgáljuk meg közösen azokat a mintákat, amiket a hét során gyűjtöttünk!

A részvétel diákoknak ingyenes, a szállást, étkezést és a mozgalmas programokat mi biztosítjuk! A résztvevők száma  korlátozott (max 30 fő), amint a létszám megtelik, a további jelentkezők váróllistára kerülnek! Jelentkezni az  mfktabor@uni-miskolc.hu email címen tudtok, ahol további információt kaptok a regisztrációs teendőkről.

Ízelítő a tervezett programból:
1. nap - várlátogatások; bányalátogatás Tállyán; tokaji hegymászás; tengerszem túra
2. nap - gyalogtúra: Kőkapu – Sólyom-bérc – István-kút – Pengőkő – Nagy-Péter-mennykő – Kőkapu;
3. nap - Perlit-bánya, Füzérradvány és/vagy Füzér/Nagy-Milic
4. nap - Aranyásók útja gyalogtúra; Telkibánya múzeum; Abaújvári földvár; Vizsoly és/vagy Boldogkőváralja; Gibárti vízerőmű
5. nap - Miskolci Egyetem, MFK laboratóriumai

BŐVEBBEN