Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

MÉRNÖKI SZAKMÁK

2023. január 20., 13:05
Cimkék:blog, mérnök szakmák
AMIKKEL BEJÁRHATOD A VILÁGOT

MÉRNÖKI SZAKMÁK, AMIKKEL BEJÁRHATOD A VILÁGOT

A mérnöki szakma biztos választás: megbecsült, stabil jövőt kínál. De ezen belül rengeteg lehetőség áll előtted. Ha sikerül megtalálnod a hozzád illő mérnöki területet, nem csupán sikeres szakember lehetsz, hanem élvezheted is, amit csinálsz és kinyílik előtted a világ!

Ha felvételi előtt állsz, és te is így gondolkozol, a döntéshez érdemes körbenézned a világban. Mi foglalkoztatja az embereket, milyen problémákkal küzdenek a világ minden táján. Környezetvédelem, energiaválság, hulladékkezelés, a környezetünkben keletkező és összegyűjthető adatok feldolgozása...… olyan témák, amelyek mindenkit érintenek, és a közeli jövőnk múlik rajtuk.

Emiatt óriási az igény a világon a környezetmérnökökre, földtudományi mérnökökre és geográfus-geoinformatikusokra. A mérnöki szakmák világrangsorában az első hat helyezett között is megtaláljuk őket.

Ha akarod íróasztal, ha akarod vulkántúra

Szereted a kiszámíthatóságot, de néha fognád a hátizsákot és nyakadba vennéd a világot? A földtudományi mérnökök ezt megtehetik, mert a munkájuk a laboratóriumi és a terepmunka lehetőségét egyaránt kínálja… bárhol a világon.

Sikeres és sorsfordító

A mérnök a megoldások embere. Ha versenyképes tudást szerzel, formálhatod a világot magad körül és részt vehetsz valami igazán nagyszabású megalkotásában… Mondjuk 13 ország közös robotprojektjében, vagy felfedezhetnél egy új olajmezőt valahol a világon! A földtudományok terén elképesztő kutatások zajlanak az új energiaforrások terén. A Miskolci Egyetemen már diákként is becsatlakozhatsz ezekbe!

Megbecsülnek- minden tekintetben

Szeretnéd, hogy sorban álljanak érted a cégek? Hogy már azelőtt lecsapjanak rád egy jó ajánlattal, hogy befejezed az egyetemet? Gondolj csak bele, milyen érzés lenne válogatni a lehetőségek közül? A Műszaki Föld- és Környezettudományi Kar agilis végzős hallgatói ezt akár nap, mint nap megtapasztalják. Környezetmérnökök, földtudományi mérnökök, geoinformatikusok iránt folyamatosan nő a kereslet, ezért már az egyetem alatt részt vehetsz duális vagy kooperatív képzésben.

Világraszóló kalandok

A legtöbb ember szabadság alatt, vagy lopott hétvégéken próbálja felfedezni a világot. A legkeresettebb mérnöki szakmákkal azonban bárhol a világon dolgozhatsz. Megismerheted mindazt, amiről mások a szürke hétköznapokon ábrándoznak. A Műszaki Föld- és Környezettudományi Kar az egyik legkiterjedtebb külföldi kapcsolatokkal rendelkező kar a térségben. Nem véletlen, hogy népszerű más országok hallgatóinak körében is. Ha külföldi tapasztalatokra vágysz, már diákként lehetőséged nyílik bekapcsolódni nemzetközi projektekbe, megismerni külföldi cégeket és kutatásokat.

Képzeld el a jövőt, amellyel sikeres lehetsz, és élvezed is, amit csinálsz! Nyiss az új mérnöki lehetőségek felé! Ismerd meg a földtudományi mérnök, geoinformatikus és környezetmérnök képzéseket a Miskolci Egyetem Műszaki Föld- és Környezettudományi Karán!