Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Kövesd a víz útját!

2023. március 16., 10:00
Cimkék:Víz világnap
Víz Világnapja március 25-én a miskolci állatkertben

Víz nélkül nincs élet. Minden élőlénynek szüksége van vízre. Sajnos egyre több tényező veszélyezteti a Föld egészséges vízkészletét, ezáltal veszélybe kerülnek egyes fajok élőhelyei, szaporodó- és táplálkozóhelyei is. Mi emberek sem vagyunk kivételek, hiszen az ivóvíz számunkra is létszükséglet. Bele sem gondolunk, mekkora kincset ér a tiszta, iható víz.

Gyere el 2023. március 25-én szombaton 10 és 15 óra között állatkertünkbe, és a Víz Világnapja alkalmából járj utána a Miskolci Egyetem Műszaki Föld- és Környezettudományi Kara és a Mivíz Kft. segítségével, hogy honnan ered Miskolc ivóvize, mi van az ásványvízben, és mi lesz az elhasznált „koszos” vízzel. Sétálj egyet az állatkertben, és kövesd te is a víz útját! Az öt állomásból álló séta során érdekes kísérleteken és bemutatókon tanulhatsz, az út végén pedig a Marcel Loubens Egyesület barlangászai tartanak bemutatót. Az állomáshelyeken összegyűjtött pecsétekért az út végén egy kis meglepetés várja a gyerekeket.