Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Innovatív megoldások a nyersanyagválság kezelésére - nemzetközi közös képzés a Miskolci Egyetemen

2022. november 18., 08:40
Cimkék:TIMREX, Raw Materials, EIT Labelled Programme
Nemzetközi minősítést kapott a Miskolci Egyetem, a Zágrábi Egyetem, a Wrocławi Tudományos és Technológiai Egyetem és a svéd Luleai Technológiai Egyetem, valamint ipari partnerek és kutatóintézetek bevonásával kidolgozott földtudományi mesterképzési szak az Európai Innovációs és Technológiai Intézettől.

A Miskolci Egyetem delegációja részt vesz a Raw Materials Week-en Brüsszelben, melynek keretében a „Future trends Innovation and skills for raw materials” panel keretében bejelentésre került, hogy a TIMREX földtudományi nemzetközi mesterképzési szak EIT-Labelled Master Programme minősítést kapott.

A TIMREX projekt keretében a Zágrábi Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Wrocławi Tudományos és Technológiai Egyetem és a svéd Luleai Technológiai Egyetem ipari partnerek és kutatóintézetek bevonásával egy közös képzést dolgozott ki és valósít meg, melynek célja nyersanyagkutató földtudományi szakemberek képzése, akik innovatív kutatómódszereket alkalmaznak és fejlett vállalkozási készségekkel rendelkeznek, kiemelt figyelmet fordítva a fenntarthatóságra.

A projekt koordinátora Dr. Mádai Ferenc, a Műszaki Földtudományi Kar intézetigazgató egyetemi docense. Az eredményes megvalósítás érdekében tett áldozatos munkájára Sibila Borojević Šoštarić , a Zágrábi Egyetem projektvezetője (képünkön) is felhívta a figyelmet előadásában.

A Miskolci Egyetem egy másik nemzetközi projekttel is jelen van a brüsszeli Nyersanyag Hetén. Bemutatják azt a geológiai kutatásokban sokoldalúan hasznosítható UX-1 Neo robotot is, amit a Miskolcon nemzetközi együttműködésben fejlesztettek.