Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Díjazták a kutatói teljesítményt a Magyar Tudomány Ünnepén

2022. november 11., 10:10
A Magyar Tudomány Ünnepén a kitüntető tudományos elismeréseket adományozott a Magyar Tudományos Akadémia Miskolci Akadémiai Bizottsága (MTA-MAB) több, a Miskolci Egyetemen is oktatónak és kutatónak. A díjakat a tudományünnep észak-magyarországi regionális megnyitóján, az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen adták át.

A fiatalok kutatóknak adományozható Tudományos Díjat több, a Miskolci Egyetemhez kötődő oktatónak és kutatónak ítélték oda. Elismerést kapott a Mikoviny Sámuel Földtudományi Doktori Iskolában végzett Dr. Szabó Roland (képünkön), karunk tudományos munkatársa.

További díjazottak az Állam- és Jogtudományi Karon tudományos tevékenységet végző Dr. Jámbor Adrienn; a Fémtani Képlékenyalakítási és Nanotechnológiai Intézet kutatója, Czagány Máté; valamint a Miskolci Egyetemen okleveles közgazdászként, majd közgazdász tanárként is diplomázott Dr. Süveges Gábor.

Kiemelkedő tudományos eredményei és az MTA-MAB keretében végzett munkája elismeréseként Kitüntető Tudományos Díjban részesült Prof. Dr. Paulovics Anita, a Miskolci Egyetem Állam-és Jogtudományi Karának tanára és Prof. Dr. Palotás Árpád Bence egyetemi tanár, a Miskolci Egyetem Anyag- és Vegyészmérnöki Karának dékánja.

Szívből gratulálunk a díjazottaknak!