Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Állami kitüntetésben részesültek oktatóink

2024. március 19., 12:30

Lantos Csaba miniszter és Dr. Koncz Zsófia miniszterhelyettes állami kitüntetéseket és miniszteri elismeréseket adott át nemzeti ünnepünk, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen március 14-én a Hagyományok Házában. 

Lantos Csaba miniszter beszédében megemlékezett az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseiről, hazaszeretetükről, Magyarország függetlensége és haladása érdekében vállalt áldozatukról és munkájukról. Kitért arra is, hogy a március 15-ei forradalom a reformkor egészét koronázta meg: az új polgári Magyarország megszületése a kor gondolkodói, a márciusi ifjak, a tettre kész emberek és a szabadságharcosok közös alkotása volt. 

Miniszter úr hangsúlyozta, hogy nagyra értékeli a tárca munkatársainak szakmai felkészültségét és elkötelezett munkáját. Ennek köszönhető, hogy az elmúlt időszak világgazdasági, világpolitikai viharai között is helytálltunk: az energiaválságot jól kezeltük és gőzerővel halad az a munka is, amelynek célja Magyarország energiaszuverenitásának megerősítése. A víziközmű ágazatban elért eredmények közül kiemelte, hogy míg korábban a szolgáltatók kétharmada csőd közeli helyzetben volt, ma már mindegyik rendezett körülmények között dolgozik. Emellett fontos előrehaladást tettünk a körforgásos gazdaságra való áttérésben is, többek között az új hulladékgazdálkodási rendszer és a visszaváltási rendszer bevezetésével. 

Kacsó Hanga előadóművész és Szabó Dániel cimbalomművész előadását követően miniszter úr és miniszterhelyettes asszony átadták az elismeréseket. Magyar Érdemrend Tisztikereszt kitüntetésben részesült Dr. Káldi Zoltán, a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága országos bányakapitánya, a Miskolci Egyetem Bányászat és Energia Intézetének címzetes egyetemi docense. Magyar Érdemrend Lovagkereszt kitüntetésben részesült Dr. Less György, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Miskolci Egyetem Műszaki Föld- és Környezettudományi Kar Nyersanyagkutató Földtudományi Intézetének egyetemi tanára.  

 

Oktatóinknak szívből gratulálunk! További munkájukhoz jó egészséget, sok sikert és a - bányász hagyományok szerint - Jó szerencsét! - kívánunk!