Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

AZ UNIVERSITAS MISKOLCINENSIS ALAPÍTVÁNY ÖSZTÖNDÍJA

2024. július 29., 11:00
2024. szeptember 13. (péntek) 13.00 óra

Tisztelt Hallgatók!

Az Universitas Miskolcinensis Alapítvány Ösztöndíjának elsődleges célja, hogy a hátrányos szociális helyzetű, kiemelkedő tanulmányi, illetve tudományos, szakmai eredményt elért hallgatókat támogassa anyagi és erkölcsi téren egyaránt. Az Universitas Miskolcinensis Alapítvány Ösztöndíj pályázat útján nyerhető el. 

Az ösztöndíjra pályázatot nyújthat be az a Magyarországon állandó lakóhellyel rendelkező állami ösztöndíjas vagy önköltséges alapképzésben, mesterképzésben, osztatlan képzésben és doktori képzésben részt vevő hallgató, aki a pályázat benyújtását megelőzően rendelkezik két egymást követő aktív félévvel, és a két aktív félévében összesen legalább 45 kreditet szerzett meg. A pályázat benyújtásának további feltétele, hogy a pályázatban értékelt tanévben a pályázó súlyozott tanulmányi átlaga félévente legalább 3,51 legyen.  

Magyarországi állandó lakóhely hiányában pályázatot nyújthatnak be azok a Horvát Köztársaságban, Romániában, a Szerb Köztársaságban, a Szlovák Köztársaságban, a Szlovén Köztársaságban vagy Ukrajnában lakóhellyel rendelkező hallgatók is, akik rendelkeznek Magyar igazolvánnyal vagy Magyar hozzátartozói igazolvánnyal, és az előző bekezdésben nevesített egyéb feltételeknek megfelelnek. Nem pályázhatnak a Miskolci Egyetemmel kizárólag vendéghallgatói jogviszonyban álló hallgatók. 

Az ösztöndíj folyósításának időtartama egy tanév, azaz 10 hónap. Az ösztöndíj havi összege 50.000, - Ft. Az adott tanévre elnyert ösztöndíj csak a megpályázott tanévben folyósítható, a folyósítás feltétele az aktív hallgatói jogviszony.


A pályázat benyújtásának határideje: 2024. szeptember 13. (péntek) 13.00 óra.


A pályázati dokumentáció és a pályázati adatlap is elérhető itt: Miskolci Egyetem | Szociális helyzeten alapuló ösztöndíjak - Miskolci Egyetem (uni-miskolc.hu)


A pályázatot a Pályázati adatlap kitöltésével lehet benyújtani az illetékes kar dékáni hivatalában, papír alapon 1 példányban.


A Pályázati adatlaphoz mellékelni kell:

  • az állandó lakóhely hiányában a Magyar igazolvány vagy Magyar hozzátartozói igazolvány másolatát;
  • a pályázó szociális helyzetét alátámasztó, a pályázati kiírás mellékletében felsorolt okiratokat;
  • a leckekönyv vonatkozó részeinek kinyomtatott oldalait a Beiskolázási és Oktatásszervezési Igazgatóság, doktoranduszok esetében az illetékes dékáni hivatal által hitelesítve;
  • a pályázó nyelvismeretét alátámasztó dokumentumokat;
  • a pályázó rövid önéletrajzát, mely kitér a szakmai és tudományos tevékenységek, eredmények ismertetésére;
  • a pályázó publikációinak felsorolása, a publikációk másolata;
  • egyéb tudományos, szakmai tevékenység igazolása.

A pályázat beadása után hiánypótlásnak helye nincs!

Sikeres pályázatot kívánunk minden hallgatónknak!

Beiskolázási és Oktatásszervezési Igazgatóság