Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

A SZENT ISTVÁN TUDOMÁNYOS AKADÉMIA TAGJÁVÁ VÁLASZTOTTÁK PROF. DR. KOCSIS KÁROLYT

2024. február 12., 16:35
Tagjainak sorába választotta a Szent István Tudományos Akadémia Prof Dr. Kocsis Károly akadémikust, a Miskolci Egyetem egyetemi tanárát, a Földrajz-Geoinformatikai Intézet igazgatóját, a Miskolci Akadémiai Bizottság jelenlegi elnökét.

Székfoglaló előadását „A magyar állami és etnikai tér viszonya az elmúlt évezredben” címmel 2024. február 5-én mondta el a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. (Prof. Dr. Kocsis Károly előadása megnézhető az akadémia YouTube-csatornáján, itt >>)

A magyar katolikus tudósok szellemi műhelyeként működő Szent István Tudományos Akadémiát – a Szent István Társulat részeként – 1915-ben hívták életre. A tudós testület a két világháború közötti időszakban a magyar tudományos közélet egyik meghatározó tényezője lett, együttműködésben a Magyar Tudományos Akadémiával és egyéb tudományos társulatokkal, társaságokkal. A Szent István Akadémia célja mind a mai napig, hogy a katolikus tudósok társulásaként, szakosztályainak megfelelően mozdítsa elő a tudományosságot a keresztény értékrend szellemében.