Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Sétálj Velünk Selmecig!

2023. október 3., 08:35
Cimkék:Selmec, séta
A Soproni Egyetem országosan meghirdeti „Sétálj velünk Selmecig” programját.

A program leírása 

A Soproni Egyetem országosan meghirdeti „Sétálj velünk Selmecig” programját. A programhoz bármely hazai egyetem, bármely szakos egyetemi hallgatója és oktatója szabadon csatlakozhat, mindenki részvételét várjuk! A régi selmeci Alma Materhez (ma Szlovákia, Selmecbánya; szlovákul Banská Štiavnica, németül Schemnitz, magyarul gyakran csak Selmec) még gyakran érkeztek gyalog a diákok, hogy megkezdhessék tanulmányaikat. Emlékük előtt tisztelegve, ezért 2023. október 1-31. között Téged is lépésgyűjtögetésre buzdítunk. A Soproni Egyetem főépülete és a régi Selmeci Akadémia főépülete 262 km-re fekszik egymástól közúton, mely kb. 355 405 lépésnek felel meg. 11 464 lépés/fő/nap intenzitással egy hónap alatt akár oda is érhetnénk, mely napi lépésszám nagyban hozzájárulna egészségünk megőrzéséhez is. A program végén az összegyűlt összes lépésszám alapján kiszámoljuk, hogy a megtett lépések virtuálisan milyen szénlábnyom megtakarítást eredményeztek volna más közlekedési eszközök elvi használatához képest. Hivatalos túra egyesületi tagok vagy versenyszerűen sportolók nem vehetnek részt a versenyben, mert a program fő célja a mozgás hozzárendelése a mindennapokhoz.

A programban való regisztráció és részvétel módja:    

  1. Telepíts mobiltelefonodra vagy okoseszközödre egy lépésszámláló alkalmazást (pl. Pedometer, ingyenes)
  2. Kezdd el mielőbb a lépésszámlálást 2023. október hónapban (beállítás: futtasd háttérben is folyamatosan az alkalmazást)!                                              
  3. Október végeztével az október havi összes lépésszámodat önbevallás útján töltsd fel erre a regisztrációs felületre legkésőbb 2023. november 10-ig.
  4. REGISZTRÁCIÓS FELÜLET ITT!

A program végén, a legtöbb lépést regisztráló, általunk megszólított esélyes Nyerteseknek a nyeremény átvétele előtt igazolniuk kell az általuk beküldött lépésszámot. Csak igazolt és életszerű esetben jár a megérdemelt nyeremény.

Nyeremények (folyamatos bővül):

- 3 darab Soproni Egyetem DRK baseball sapka és

- 3 darab textil Soproni Egyetem sportzsák, benne apró ajándékokkal a Soproni Egyetem felajánlásával

- 2 db RAJI Ukemi Fitness edzésjegy (soproni felhasználásra) az Aikido Meishin Dojo Sopron - SMAFC felajánlásával

Ide kattintva olvashatsz a gyaloglás jótékony hatásairól:

https://www.hazipatika.com/eletmod/mozgas/cikkek/a_seta_meglepo_hatasai

Az egyetemi programot a Magyar Szabadidősport Szövetség szervezésében zajló "Gyaloglás (hó)napja" egészségmegőrző program keretében a SOE EMK Herman Ottó Szakkollégium koordinálja.

A Magyar Szabadidősport Szövetség kezdeményezéséről pedig itt olvashatsz:

https://masport.hu/kiemelt-rendezvenyek/vilag-gyaloglo-honap/    

Eredményes részvételt kívánunk! Sétálj! Gyűjtsd a lépéseket! Nyerj!