Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

2022. november 28., 11:35
Diplomamunkák díjazására

A Szilikátipari Tudományos Egyesület, a Pannon Egyetemen, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, a Miskolci Egyetemen, az Óbudai Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Karán, a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karán, valamint a Széchenyi István Egyetemen végzett hallgatók részére diplomadíjat adományoz.

A diplomadíj odaítélése a kiemelkedő szakmai színvonalú diplomamunkák (szakdolgozatok), illetve alkotóinak anyagi és erkölcsi elismerését, valamint a kezdő szakemberek körében a Szilikátipari Tudományos Egyesület tevékenységének    megismertetését, annak munkájába történő bevonását szolgálja.

A diplomadíjra pályázatot a felsorolt oktatói intézmények minden nappali és esti tagozatos hallgatója benyújthat, ha a diplomamunka (szakdolgozat) kiváló vagy minősítést kapott, 2022. január 1- után került megvédésre és az SZTE szakterületeibe (lásd: www.szte.org.hu / szakosztályok) tartozó építőanyagokkal foglalkozik. Nyers- anyagok, késztermékek, gyártási technológiák, új termékek fejlesztése, ipari hulladékok hasznosítása, különös tekintettel, az építési anyagokkal kapcsolatos környezetvédelmi, energetikai és körforgásos gazdasággal kapcsolatos kérdésekre.

Az Egyesület összesen három diplomamunkát (szakdolgozatot) jutalmaz. A díjak odaítélését a bíráló bizottság a benyújtott     pályamunkák elbírálásával fogja meghatározni. Pályadíjak:                                                         

  1.   díj:   100 000 Ft
  2. díj:        75 000 Ft
  3. díj:         50 000 Ft

A pályázathoz csatolni kell a Diplomamunkát (szakdolgozatot), a pályázói Adatlapot, a pályázat egy oldalas összefoglalóját, valamint a bírálatokat.

A pályázatot e-mailen kell a Szilikátipari Tudományos Egyesülethez benyújtani. E-mail cím: info@szte.org.hu

 A pályázat benyújtási határideje:      2023. március 31.

A pályázatokat az Egyesület elnöksége által felkért szakértőkből álló bizottság bírálja el. A bíráló bizottság – a benyújtott pályázatok ismeretében – fenntartja a jogot kategóriák és az ezzel összefüggő díjazás meghatározására. Az eredményhirdetésre – előzetes tájékoztatás mellett – várhatóan az Egyesület küldöttgyűlésén kerül sor, amelynek tervezett időpontja 2023. május 16., 14 óra. Ezen a rendezvényen a pályadíjat nyert hallgatóknakpályázatukat előadásban kell bemutatniuk.

Ezen kívül két évig ingyenes tagságot kapnak a Szilikátipari Tudományos Egyesülettől. A díjat nyert hallgatók     diplomamunkájuk  fontosabb eredményeit cikk formájában az Egyesület szakmai lapjában, az Építőanyag c. tudományos    szakmai folyóiratban is leközölhetik.