Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

A Miskolci Egyetem vezetésével fejlesztett világrekorder robot zárókonferenciáját Brüsszelben tartották

2022. november 28., 08:20
Cimkék:robot, unexup
ahol a robotot merülés közben is meg lehetett tekinteni.
A Miskolci Egyetem konzorciumvezetésével megvalósult UNEXUP projekt zárókonferenciáját a Nyersanyag Hete (Raw Materials Week) zárónapján, annak szatellit rendezvényeként 2022.november 18-án tartották Brüsszelben.

Az UNEXUP, EIT Raw Materials által finanszírozott projekt – az elnevezése az „UNEXMIN Upscaling” rövidítéséből származik – a szintén a Miskolci Egyetem konzorciumvezetésével megvalósult H2020 projekt (UNEXMIN) közvetlen folytatása, melynek keretében robotikai fejlesztések történtek elárasztott földalatti bányák autonóm feltárására és 3D térképezésére alkalmas rendszer kifejlesztésének céljával az UX-1 robot formájában. Az UNEXUP projekt keretében az UNEXMIN technológia továbbfejlesztése zajlott, jelentős hangsúlyt fektetve a piacfejlesztésre.  

Az eseményen bemutatásra kerültek a projekt eredményei a robotikai fejlesztésektől a hasznosítási lehetőségekig. A résztvevőknek lehetőségük volt az UX-1 Neo robotot működés közben is megtekinteni a Nemo33 búvármedencéjében történő merülés során.

 
 
További képek itt találhatók: https://unexup.eu/image-gallery/