Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

RM@Schools-ESEE Szakmai Nap

2021. december 20., 15:25
A Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kara az RM@Schools-ESEE projekt keretében szakmai napokat szervezett a nyersanyagok kitermelése és hasznosítása iránt érdeklődő diákok számára.

Az esemény december 6-án és 7-én került megrendezésre.

Aminek keretén belül a Miskolci Egyetem Földtudományi Kara fogadta a pécsi Babits Mihály Gimnázium és a miskolci Herman Ottó Gimnázium tanulóit.

A diákok az első nap laborlátogatáson vettek részt szaktanáraikkal.

A négy nyersanyegelőkészítési labor bemutatása után egy közös gepolimerelőállítási kísérletet is megvalósított a csoport, melyet egy közös kvízjáték követett az elhangzott ismeretekről. A nyertesek RM@Schools ajándéktárgyakat vehettek át. A napot az egyetem látogató központjának megtekintése, a szabaduló szoba kipróbálása, tanbánya- és ásványgyűjtemény látogatás zárta.
Másnap a csapat a KŐKA Kő-és Kavicsbányászati Kft. Miskolc-Mexikóvölgyi Mészkőbányájába látogatott, ahol egy terepi bejárás mellett – kicsit átfagyva, de annál nagyobb lelkesedéssel – körbejárta a bánya üzemét, közben vezetőnk, Csordás Ottó bányaüzem vezető alig bírt megküzdeni a záporozó hallgatói kérdésekkel. A szakmai napok fotó élménybeszámolói mindent elmondanak.

 

KÉPGALÉRIA:

RM@School Szakmai Nap - 2021.12.06-07.