Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Karunk PhD hallgatója és dékánja a díjazottak között

2021. december 1., 09:55
Cimkék:kitüntetés; dékán; hallgató; phd;
Pro Scientia díjat kapott Nagy Gáborné Ambrus Mária a Műszaki Földtudományi Kar PhD hallgatója és Mestertanár Aranyérmet Prof. Dr. Mucsi Gábor a kar dékánja.

Budapesten, az MTA Dísztermében az MTA elnöke, Freund Tamás, Palkovics László az ITM minisztere és az Országos Tudományos Diákköri Tanács elnöke, Weiszburg Tamás néhány napja átadták a Pro Scientia kitüntetéseket az OTDK I. díjasok közül a legjobbaknak.

Idén Nagy Gáborné Ambrus Mária, a Műszaki Földtudományi Kar jelenlegi PhD hallgatója részesült ebben a legrangosabb díjban.

Nagy Gáborné Ambrus Mária a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Karán szerezte meg az alapszakos- és az angolnyelvű mesterszakos oklevelét.

Már a képzési ideje alatt aktívan bekapcsolódott a tudományos diákköri tevékenységbe. 2014-ben a tudományos diákköri versenyen díjat nyert, 2017-ben a „Vörösiszap és erőműi pernye szinergikus hasznosítása geopolimer gyártás céljából” című TDK-dolgozatot készítette el és előadta az Egyetemi TDK-konferencián. Ezzel a dolgozatával III. díjat nyert.

2019-ben a „Preparation and Synergetic Utilisation of Waste Polymer Fibres and Fly Ash as Geopolymer Composite” című, III. díjban részesült dolgozatát a Kari TDT az OTDK-ra javasolta.

Végül a legutóbbi, XXXV. OTDK-n ezzel a dolgozattal Nagy Gáborné Ambrus Mária a Műszaki Tudományi Szekcióban első díjat nyert. A konzulense mindvégig Prof. Dr. Mucsi Gábor volt.

Nagy Gáborné Ambrus Mária már a kezdő hallgató korában elkötelezte magát a kutatásnak, a végzés óta is ezen a pályán van, publikációs tevékenysége is rendkívül figyelemre méltó.

Az egyetemi oktatói tehetséggondozás legmagasabb elismerését, a Mestertanár Aranyérmet ugyanezen az ünnepségen a Műszaki Földtudományi Kar oktatója és dékánja, Prof. Dr. Mucsi Gábor vehette át.

2005-ben, a doktori képzését követően vált oktatóvá a Műszaki Földtudományi Karon. Még abban az évben aktívan bekapcsolódott a TDK konzulensi tevékenységbe. Azóta 33, többségükben az Egyetemi TDK Konferenciákon díjazott dolgozatot konzultált. A pályafutása alatt folyamatosan kiemelkedő témavezetői és tudományos diákköri tevékenységet fejtett ki. Ezt az eredményességét a Miskolci Egyetem mindig elismerte, többször részesült a Kiváló Konzulens Díjban.

Iskolateremtő tevékenységét mi sem jellemzi jobban, mint az, hogy csak a diákkörös tanítványival eddig 76 publikációt készített 2009 óta. A diákkörös hallgatói közül hárman a tudományos vezetése alatt PhD fokozatot is megszerezték már.

Mucsi Gábor rendkívül fontos, sikeres és sokrétű tudományszervezői tevékenysége kiemelkedő. Számos alkalommal vállalt bírálói és zsűritagsági megbízatást mind az intézményi TDK-n, mind pedig az OTDK-n.

Mindkettőjüknek ezúton is gratulálunk!

https://www.uni-miskolc.hu/hirek/3192/egy_phd_hallgato_es_egy_dekan_a_dijazottak_kozott