Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

53. Bányagépészeti és Bányavillamossági Konferencia

2021. október 20., 10:15
A Bányagépészet a Műszaki Fejlődésért Alapítvány 2021. szeptember. 23-24. között Balatongyörökön szervezte meg az 53. Bányagépészeti és Bányavillamossági Konferenciát.

A konferencia fő célkitűzése, hogy a hazai és külföldi bányászati fejlesztések bemutatása mellett, több oldalról is megvizsgálni az aktuális energetikai, környezetvédelmi irányzatokat, valamint lehetőséget biztosítani a szakmai és baráti kapcsolatok ápolására. A “Bányagépészeti és Bányavillamossági Konferencia” rendszeres évenkénti megrendezése révén hozzájárulni a magyar ipar és kereskedelem, a tudományos élet bányászati jellegű újdonságainak megismertetéséhez.

A konferencián 17 előadás hangzott el, köztük a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Karáról Dr. Mucsi Gábor dékán „A Műszaki Földtudományi Kar kihívásai és lehetőségei”, Dr. Virág Zoltán „Tömbkő jövesztő és rakodó prototípus adapter tervezése” témájában adtak elő. Összesen 119 résztvevő vett részt a kétnapos nemzetközi rendezvényen, 14 fő külföldről Lengyelországból, Németországból és Romániából.

A BÁNYAGÉPÉSZET A MŰSZAKI FEJLŐDÉSÉRT ALAPÍTVÁNYT a magyar bányászatban dolgozó bányagépész-, gépész- és villamos szakemberek egy – a jövőnkért felelősséget érző – csoportja hozta létre, a közös eredményeink megőrzésének érdekében az egész magyar ipar és kereskedelem hasznára. Az Alapítvány célja a magyar bányagépészet és bányavillamosság, – tudományos, oktatási, műszaki-fejlesztési, biztonságtechnikai, gazdasági, nemzetközi műszaki – kapcsolatokból szerezhető kölcsönös előnyök közkinccsé tétele.