Műszaki Földtudományi Kar
Miskolci Egyetem
2021. 09. 29.
Andrea Koleszár
53. BÁNYAGÉPÉSZETI ÉS BÁNYAVILLAMOSSÁGI KONFERENCIA

A Bányagépészet a Műszaki Fejlődésért Alapítvány 2021. szeptember. 23 – 24. között Balatongyörökön megszervezte az 53. BÁNYAGÉPÉSZETI ÉS BÁNYAVILLAMOSSÁGI KONFERENCIÁT, melynek alcíme A BÁNYÁSZAT ÉS AZ ENERGETIKA SZEREPE A KÖRKÖRÖS GAZDASÁGBAN.

A konferencia fő célkitűzése, hogy a hazai és külföldi bányászati fejlesztések bemutatása mellett, több oldalról is megvizsgálni az aktuális energetikai, környezetvédelmi irányzatokat, valamint lehetőséget biztosítani a szakmai és baráti kapcsolatok ápolására. A “Bányagépészeti és Bányavillamossági Konferencia” rendszeres évenkénti megrendezése révén hozzájárulni a magyar ipar és kereskedelem, a tudományos élet bányászati jellegű újdonságainak megismertetéséhez.

A konferencián 17 előadás hangzott el, köztük a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Karáról Dr. Mucsi Gábor dékán „A Műszaki Földtudományi Kar kihívásai és lehetőségei”, Dr. Virág Zoltán „Tömbkő jövesztő és rakodó prototípus adapter tervezése” témájában adtak elő. Összesen 119 résztvevő vett részt a kétnapos nemzetközi rendezvényen, 14 fő külföldről Lengyelországból, Németországból és Romániából.

A BÁNYAGÉPÉSZET A MŰSZAKI FEJLŐDÉSÉRT ALAPÍTVÁNYT a magyar bányászatban dolgozó bányagépész-, gépész- és villamos szakemberek egy – a jövőnkért felelősséget érző – csoportja hozta létre, a közös eredményeink megőrzésének érdekében az egész magyar ipar és kereskedelem hasznára. Az Alapítvány célja a magyar bányagépészet és bányavillamosság, – tudományos, oktatási, műszaki-fejlesztési, biztonságtechnikai, gazdasági, nemzetközi műszaki – kapcsolatokból szerezhető kölcsönös előnyök közkinccsé tétele.