Műszaki Földtudományi Kar
Miskolci Egyetem
2018. 01. 02.
Agnes Mile
Földtudomány fizikával – geofizikusok egyesülete a Karon

A Magyar Geofizikusok Egyesületét (MGE) 1954-ben alapítottak a geofizikai tudományok fejlődésének előmozdítására, és a tagság szakmai érdekeinek védelmére. Az egyesület szervezi azokat a fórumokat, amelyek lehetőséget adnak az új tudományos eredmények bemutatására például az Ifjú Szakemberek Ankétját (ISZA). A már több éves múlttal bíró “Földtudományi újdonságok” a társtudományok közös fóruma, ahol időszerű témákról hallhatnak előadásokat az érdeklődők.

img1761

forrás: http://tamop412a.ttk.pte.hu

Az Egyesület saját lapja, a MAGYAR GEOFIZIKA, 1960 óta jelenik meg negyedévenként.

Az egyesület élete regionálisan szervezett, a nem-budapesti szakmai és társadalmi tevékenységet a területi csoportok fogják össze. Az egyesület területi szervezetei (csoportjai): közé tartozik az Észak-magyarországi Csoport (Miskolc).  Ezen kívül a fiatalokat – hallgatók és kezdő szakemberek – országosan az Ifjúsági Bizottság fogja össze. Régiónkban az egyesületi élet súlypontjává a Miskolci Egyetem Geofizikai Tanszéke vált.

Ha érdekel a földtudományok fizikai háttere, ezt nálunk találod meg. Az egyesület honlapjának címe: http://www.mageof.hu/index.php/hu/, amin keresztül további információk érhetők el (többek között az egyesület alapszabálya és etikai kódexe), megtekinthető a tagok névsora és letölthető a belépési nyilatkozat is.

Az Észak-magyarországi Csoport jelenlegi elnöke Dr. Vass Péter, titkára Kiss Anett. Kérdések esetén bizalommal fordulhattok hozzájuk és a Geofizikai Tanszék oktatóihoz.

Vass Péter