Műszaki Földtudományi Kar
Miskolci Egyetem
2020. 11. 15.
Doktoranduszok Fóruma

A Miskolci Egyetem az elmúlt évekhez hasonlóan idén is csatlakozik a Magyar Tudomány Ünnepe 2020. programsorozathoz, amelyet a Magyar Tudományos Akadémia minden évben novemberben rendez meg. E rendezvénysorozathoz kapcsolódva szervezi meg egyetemünk a Doktoranduszok Fórumát.

A konferencián többek között a Mikoviny Sámuel Földtudományi Doktori Iskola képzésében részt vevő hallgatók is számot adnak kutatási eredményeikről. .A PhD hallgatók kutatási eredményeinek bemutatására 15 perces előadások keretében van lehetőség, melyek az alábbi tématerületekhez kapcsolódnak: fluidum-termelés és szállítás, nyersanyag-kitermelés és előkészítés, környezeti eljárástechnika, geofizika, földtan, hidrogeológia, természet- és társadalomföldrajz. A konferencián helyet kapnak az aktuális víztudományi kérdésekre vonatkozó megoldási alternatívákról szóló előadások is, melyek a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat kiemelt témái közé tartoznak. Az előadások a földtudomány különböző területén hasznosítható innovatív eljárást és alkalmazási lehetőséget mutatnak be, melyek többsége szervesen kapcsolódik a Miskolci Egyetem nagy kutatási projektjeihez.

A konferencia előadásaiból magyar/angol nyelvű lektorált tudományos tanulmánykötet kiadását tervezzük. Az előadások megtekintésére online lehetőséget is biztosítunk.

További részletek:

MFK Doktoranduszok Fóruma Program 2020

Felhívás

A résztvevők és az érdeklődők az alábbi linken tudnak az eseményhez csatlakozni:

https://global.gotomeeting.com/join/263431021