Műszaki Földtudományi Kar
Miskolci Egyetem
2014. 10. 07.
Ásványfesztivál

Hosszú idő óta már minden évben megrendezzük a Miskolci Egyetemen Közép-Európa egyik legjelentősebb ásványfesztiválját. Jelentőségét nemcsak a kiállítók stabil 100 feletti, és a látogatók 3-4 ezres létszáma jelzi, hanem az a tény is, hogy évenként a börzéhez más és más rendezvényeket is társítunk. Ezek között mindig vannak reprezentatív, tematikus kiállítások, illetve tudományos és népszerűsítő előadások, esetenként előadóülések. Számos esetben új könyvek megjelenését is erre az alkalomra időzítettük.

A kezdetektől az a cél vezérelt bennünket, hogy mindenki, aki valamilyen módon kötődik az ásványokhoz (érdeklődő, gyűjtő, kereskedő, szakember) találjon kínálatot a választékban. Legyen ez egy stabil találkozópont ezen emberek számára. Rendezvényünk ma is, akárcsak a kezdetekben, elsősorban a közép-európai országok kiállítóira és látogatóira épít, de egyfajta hídszerepet is betölt a nyugat- és kelet-európai országokból érkezo ásványgyűjtők között.

Reméljük, hogy az elkövetkező években is fogunk Önökkel találkozni itt Miskolcon, hogy együtt gyönyörködjünk az ásványok csodálatos világában.

Az Ásványfesztivál rendezői:
Miskolci Egyetem
Herman Ottó Múzeum
Miskolc Város Önkormányzata
OMBKE Egyetemi Osztálya

További információk:
Kapcsolattartó személy: Molnár Eszter
Telefon: +36-30-70-466 Mellék: 7138
Fax: +36-46-532-081
Honlap: http://asvanyfesztival.hu