Műszaki Földtudományi Kar
Miskolci Egyetem
2020. 11. 03.
Hankó-Mile Ágnes
Találd meg és formáld át a TE NYERSANYAGOD!

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ MEGHOSSZABBÍTVA 2020. november 8. (vasárnap) éjfélig!

Az RM@Schools-EASEE Miskolc pályázatot hirdet középiskolás tanulók számára angol és magyar nyelven Találd meg és formáld át a TE NYERSANYAGOD! címmel.

A pályázat célja, hogy közelebb hozza a különböző nyersanyagok és hulladékok feldolgozásának és újrahasznosításának világát hozzátok. A feladat:
⚒ Válasszatok ki egy vagy több nyersanyagot, lehet az akár hulladék is!
⚒ Dolgozzátok fel, hasznosítsátok újra, találjatok neki egy új felhasználási módot, vagy mutassátok be egy speciális tulajdonságát!
⚒ Állítsátok össze a projektet, kísérletezzetek, és készítsetek róla egy maximum 5 perces bemutató videót, valamint egy 2-3 oldalas leírást!
⚒ A projekt elkészítéséhez vegyétek igénybe szaktanárotok segítségét is!
⚒ A videót és a leírást lehetőség szerint angol nyelven készítsétek, hiszen így tudtok bekerülni a nemzetközi mezőnybe is!

Jelentkezés:
Max. 3 fős csapatokban, egy felkészítő tanár vezetésével, legfeljebb 1 perces csapat bemutatkozó videóval mp4 formátumban, amelynek minimálisan tartalmaznia kell a csapat nevét, a csapattagok rövid bemutatását, iskolátok nevét, a projekt címét és rövid ismertetését.

A regisztráció az alábbi linken keresztül érhető el:
https://docs.google.com/…/1FAIpQLSeHPpwCQAmZru…/viewform

A bemutatkozó videót az alábbi email címre várjuk:
rmatschools@uni-miskolc.hu

A jelentkezési határidő: 2020. október 30. (péntek). Ezt követően értesítünk benneteket a sikeres jelentkezésekről.

A projektmunkáitokat egy Online Workshopon fogjátok prezentálni egy maximum 5 perces videóval az általatok készített kísérletről, egy 2-3 oldalas leírással (ehhez mintát is küldünk a jelentkezőknek), amit a szakmai zsűri szintén pontoz, valamint szóban is válaszolnotok kell majd a zsűri és a többi csapat által feltett kérdésekre. A bemutató videó és az anyagok készülhetnek angol és magyar nyelven is. A pontozáskor az angol nyelvű prezentáció többlet pontot kap.

A videó és a leírás beküldési határideje: 2020. november 23. (hétfő).

Az Online Workshop ideje: 2020. november 25. (szerda délután), ahol szakmai zsűri értékeli majd a beérkezett munkákat, azok prezentálását, valamint a legjobban teljesítő három csapat versenyezhet az V. European RM@Schools-EASEE online angol nyelvű konferencián, 2020. december 3-án és 4-én a többi európai diákcsapattal együtt.

121306490_134409161749322_3100016182532100940_o