Műszaki Földtudományi Kar
Miskolci Egyetem
2020. 01. 12.
Duális Képzés

Versenyelőnyben a munkaerőpiacon!

A duális képzés célja, hogy a hallgató az elméleti tudás mellett, egy jelentős gyakorlati tapasztalatot is megszerezzen a képzési idő alatt. A Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Karán mind a három alapszak keretében lehetőség nyílik a duális képzésre.

A hallgatók szempontjából előnyként könyvelhető el, hogy a külső gyakorlati képzés szakmailag minősített vállalatoknál folyik a tantervi előírásoknak megfelelő ütemben.

Évente 2×13 hetet vesz igénybe az elméleti (egyetemen töltött idő) és 22 hetet a cégnél a gyakorlati képzésre fordított idő. Mindezek mellett 4 hét szabadságra marad ideje a hallgatónak. Közben kb. 1,5 év tiszta gyakorlati időt szerez, mely munkavállalásnál komoly előnyt jelenthet a későbbiek során.

Tájékoztató Szórólapok:

Tájékoztató Szórólapok:

Jelentkezési Űrlapok:

 

Tudja-e, hogy…

a duális képzésre történő jelentkezés két, egymással párhuzamos szakaszból áll. Az általános felvételi eljárás megegyezik a nem duális képzésekével (állami felvételi eljárás), melyhez csatlakozik párhuzamosan a vállalati felvételi eljárás. A jelentkezést követően a jelentkezőnek fel kell vennie a kapcsolatot a kiválasztott vállalati partnerekkel, amelyeknél a duális képzés gyakorlati idejét szeretné eltölteni a hallgató. Ezeknek a cégeknek a listáját az adott képzés mellett a felvételi tájékoztató tartalmazza. A vállalat saját felvételi eljárást folytat le (hasonlóan egy állás interjúhoz), melynek eredményéről legkésőbb július első napjáig tájékoztatja a jelentkezőt. Fontos megjegyezni, hogy a sikertelen vállalati felvételi nem érinti az állami felvételi eljárást!

Duális képzési partnereink:

dualmap