Műszaki Földtudományi Kar
Miskolci Egyetem
2021. 05. 31.
Hankó-Mile Ágnes
Argentínától Mongóliáig… Az MFK és a TEKH Nemzetközi szakmai napja

A Műszaki Földtudományi Kar és a TEKH szakkollégium 2021. május 27-én rendezte meg nemzetközi szakmai napját igen nagy érdeklődés mellett. A három órás programon elsőként cégek jelentkeztek be, pl. MOL Nyrt., Geochem Kft., Minerex (Ghána), bemutatva a  mai ipari kutatási és munkalehetőségeket. A bemutatók után az előadók találkozhattak az érdeklődőkkel, és válaszoltak a kérdésekre.

A második részben a miskolci öregdiákok szerepeltek, és mutatták be a jelenlegi munkájukat. Itt kapott szót Pablo Echevarria, Varannai Balázs, Enrique Caballero, Mohamed Nur Ali Akhbar), Enkhbat Battogtokh és Rodrigo Embile.

A harmadik rész a kalandoké volt. Az első előadó Will McCreery volt (University of Oxford, Egyesült Királyság), és a magyarországi diplomamunka írási kalandját mesélte el. A második előadó pedig Kupi László geológus és természetfotós bemutatója volt, világkörüli kutatási tapasztalatainak legszebb képeivel.

A három blokkot kisebb beszélgetések és vetélkedők szakították meg,  Az eseményen 47 résztvevő tette tiszteletét.

Fantasztikus világkörképet alakítottak ki a résztvevők és hallgatók, és reméljük, ez is, mint annyi más, beépül majd a miskolci egyetemi hagyományokba.

Földessy János