Műszaki Földtudományi Kar
Miskolci Egyetem
2020. 11. 27.
Hankó-Mile Ágnes
Találd meg és formáld át a TE NYERSANYAGOD! címmel online diákkonferencia került megrendezésre

Találd meg és formáld át a TE NYERSANYAGOD! címmel online diákkonferencia került megrendezésre a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Karán 2020. november 25-én délután.

A megmérettetésre öt gimnázium hat csapata jelentkezett. A feladat egy nyersanyag, vagy hulladék új felhasználási módjának kitalálása és egy 5 perces projekt video keretében történő bemutatása volt.
rmatschool

Ezt követően a szakmai zsűri és a közönség is kifaggatta a 2-3 fős csapatokat a munkájukról. A bemutatók ötleteit a zsűri is bőkezűen támogatta pontokkal. A legeredményesebb FORGÁCSOLÓK csapat (Pécs) faipari melléktermékek újszerű hasznosításával tudott a dobogó legfelső fokára állni. A második helyezett SCI-FI BRICKLAYERS csapat (Miskolc) Perlit-Geopolimer alapanyagból állított elő építőiparban is használható téglákat. A megosztott harmadik helyezett csapatok közül az ALGINIT TEAM (Sárvár) az alginit felhasználási lehetőségeit szélesítette, illetve a TRIGLAV (Pécs) a 3D nyomtatók anyagának újrahasznosíthatóságára adott kiváló ötleteket. A PAPER-MAKERS csapat (Hódmezővásárhely) divatos papírtáskát készített a már kidobásra ítélt újságokból. A BÁNYAMAKIK (Miskolc) pedig a geopolimer szálerősítésével foglalkoztak. A közönségszavazatot szintén az első helyre került FORGÁCSOLÓK vitték el. A nyerteseknek e helyről is gratulálunk!

Azon túl, hogy a dobogós csapatok nevezési lehetőséget nyertek a projektjük online bemutatására az európai mezőnyben az V. EUROPEAN RM@SCHOOLS CONFERENCEen, további értékes nyereményekkel (tabletek, drónok, profi hátizsákok, bluetooth hangszórók, ajándék utalványok, ajándékcsomagok) gazdagodtak a konferencia szponzor cégeinek jóvoltából (MOL Nyrt., FGSZ Zrt., MVM Csoport, Cemkut Kft., MFK). Köszönet érte!

Találkozunk jövőre a következő konferencián!

RMatSchools miskolci konferencia hír 20201125