Műszaki Földtudományi Kar
Miskolci Egyetem
2020. 02. 03.
Agnes Mile
Proskill – egy igéretes TEKH szakkollégiumi projekt a gazdászokkal

Az EIT az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (Budapest), ennek nyersanyagokkal foglalkozó szervezete az EIT Raw Materials (EIT RM).  Az EIT Raw Materials sokoldalúan támogatja a nyersanyagokkal kapcsolatos európai fejlesztéseket és innovációt, ezek között az ásványi nyersanyagokkal kapcsolatos erőfeszítéseket. A fejlesztések egyik nagy csoportja az oktatással foglalkozik.

Az EIT RM tavalyi pályázatán nyert a Miskolci Egyetem GTK Proskill három éves futamidejű projektje, amely a mérnökök kiegészítő, un. soft-skill képességeinek fejlesztését célozza. Ebben a V4 országok egy-egy egyeteme, illetve a European Federation of Geologists (EFG) nemzetközi szakmai szervezet a közreműködő konzorciumi partnerek. A GTK pályázatának két belső közreműködője a Hantos Imre Szakkollégium és a TEKH szakkollégium, az egyik a közgazdászok, a másik a földtudományi mérnökök diákszervezete. A program vezetője a Miskolci Egyetem. A program koordinátora dr. Bakó Tamás.

A projekt január 30-31-én tartotta nyitóértékezletét. Ezen létrehozták az irányitó testületet, és meghatározták a 2020. évi programokat, és tisztázták az adminisztratív eljárási kérdéseket.

A Műszaki Földtudományi Kar több oldalról is szerepet kapott a projektben. Az EIT RM Education részéről a projektet Dr. Gombkötő Imre felügyeli, míg az EFG képviseletében Miklovitz Tamás geológus mérnök, egykori diákunk működik közre.

A projekt révén egy sor új fejlődési lehetőség nyílik meg tehetséges hallgatóink és az őket vezető oktatók előtt, terepgyakorlatok, konferencia részvételek, rövidkurzusok és egyéb  kapcsolatteremtésre alkalmas események, rendezvények vannak a project palettáján. További információt ad a TEKH részéről Dr. Németh Norbert (foldnn@uni-miskolc.hu).