Műszaki Földtudományi Kar
Miskolci Egyetem
2020. 02. 03.
Agnes Mile
Miskolci diák a jutalmazottak között az EIT Hackathonon.

Az EIT az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (Budapest), ennek nyersanyagokkal foglalkozó szervezete az EIT Raw Materials (EIT RM). Az EIT Raw Materials sokoldalúan támogatja a nyersanyagokkal kapcsolatos európai fejlesztéseket és innovációt, ezek között az ásványi nyersanyagokkal kapcsolatos erőfeszítéseket. A fejlesztések egyik nagy csoportja az oktatással foglalkozik.

A Hackathon olyan ötletverseny, ahol valamilyen specifikus témában versenyeznek agymenésben csoportok. Az EIT RM rendszeresen szervez ilyen ötletversenyeket jó innovációs ötletek felszínre hozása érdekében. Az ilyen események most induló fajtája vállalatok előtt álló kihívások, problémák megoldására irányul.

Húsz EIT RM Alumni öregdiák (korábbi programokban már résztvett egyetemi hallgató) utazott Spanyolország Huelva tartományába az Atlantic Copper részvételével szervezett probléma megoldó vesenyre. Az Atlantic Copper a világ egyik legnagyobb bányászati vállalatának, a Freeport McMoran-nak a spanyol leányvállalata. A hallgatók a vállalat tájékoztatóján vettek részt, majd az Universidad de Andalucia intézményeivel ismerkedtek meg. A probléma megoldó versenyen a hallgatók között szervezett csapatok vettek részt. A győztes The Rainbow csapatban a Miskolcon végzett, Stipendium Hungaricum keretében nálunk tanult hidrogeológusként végzett kolumbiai lány, Camila Segura is szerepelt. Gratulálunk neki, s javasoljuk mások jelentkezését is ilyen Hackathonokon, akik EIT RM programokban vettek részt. Hadd szárnyaljon a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kar hírneve, nagy szükség van rá.

Az eredeti hír ide kattintva olvasható.

https://eitrawmaterials.eu/company-challenge-first-edition/