Műszaki Földtudományi Kar
Miskolci Egyetem
2019. 12. 06.
Agnes Mile
A feltárt bűntény és talajszelvény

A Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kara második alkalommal hirdetett talajtani versenyt középiskolás diákok számára, „Talajtani helyszínelők” címmel. December 5. a Talaj Világnapjának megünneplése már több éves hagyomány a Miskolci Egyetemen. Idén december 4-én, szerdán, a Miskolci Egyetem talajtani helyszínelői egy rejtélyes terménylopási ügyre tettek pontot, feltárva a talajtermékenységet csökkentő talajfizikai és kémiai problémákat. A rendezvénnyel hazánk rendkívüli talajtani változatosságára és a talajadottságokhoz illeszkedő művelés és talajhasználat fontosságára szeretnénk felhívni a figyelmet, illetve megismertetni a fiatalokkal a talajtan és a földtudományok szépségeit.

cssibesz2

Szakmai támogató a Magyar Talajtani Társaság. Az esemény a FAO (Az Egyesült Nemzetek Szervezetének Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete) mozgalmához kapcsolódik , a Talaj Nemzetközi Világnapján.

A talajtani helyszínelők nyomozási keretmeséje megszólította a Miskolc környékbeli tanulókat, sőt, egyetemi hallgatókat is. Az izgalmas és humoros jelenetekkel tarkított talajtani vetélkedő egy talajszelvény koszorúzással zárult, ahol a diáknyomozók elnyerik méltán értékes jutalmukat és elfogyaszthatják az egyedi készítésű talajmonolit tortát.

Galéria: https://www.facebook.com/pg/mfk.explore.more/photos/?tab=album&album_id=686059125135496&ref=page_internal