Műszaki Földtudományi Kar
Miskolci Egyetem
2018. 07. 15.
Agnes Mile
Földtudományi élménytábort tartottunk

2018. július 9. és 13. között került megrendezésre a Műszaki Földtudományi Kar elsősorban középiskolás 9. és 10. osztályosoknak szóló élménytábora. A tábor célja volt, hogy 3 nap terepen való tartózkodást követően a diákok az általuk gyűjtött víz- és kőzetmintákat, valamint különböző szenzorok által mért meteorológiai és talajadatokat a karunk különböző laborjaiban (ásvány- és kőzettan, hidrogeológia, térinformatikai) dolgozták fel, értelmezték karunk oktatói-kutatói segítségével.

tabor_foldtudomanyi_kar_180712_ja_13

Kép forrása: minap.hu, a teljes cikk és a képgaléria itt érhető el.

2018. július 09-12. között Pálházán a Hanyi Istók erdei táborban volt a főhadiszállásunk, ahonnan többek között meglátogattuk Európa 3. legnagyobb perlit bányáját, ellátogattunk aranygombos Telkibányára, ahol végigjártuk az aranyásók tanösvényt (felkutattuk egy felhagyott aranybányát – Mária-táró). Mindezek mellett számos érdekes, játékos földtudományi kutatást végeztek el a táborba jelentkező diákok. Megismerkedtek a terepi GPS-ek használatával, a drónok térinformatikai alkalmazásának lehetőségeivel, különböző magasságokban héliummal töltött ballonok segítségével levegő-hőmérséklet méréseket végeztek, valamint számos egyéb program színesítette napjaikat.

Jövőre újra tervezzük a tábor megszervezését, így ha lemaradtál, ne felejtsd el követni az MFK Facebook oldalát, hogy elsők között jelentkezhess hasonló rendezvényeinkre.