Műszaki Földtudományi Kar
Miskolci Egyetem
2018. 01. 18.
Agnes Mile
Maradj Miskolcon, hogy eljuthass a NAGYVILÁGBA

A Műszaki Földtudományi Karon képeznek a Föld mérnöki tudományaira

A Föld jelentette a legelső kihívást az emberiségnek, így a földtudományok alakultak ki a történelem során a legkorábban. Máig egyre bővül a nyersanyagként keresett földi anyagok sora. Ötezer éve elég volt a kövek hasadását jól ismerni, ma 68 kémiai elemből felépített mobiltelefont hordunk a zsebünkben. Kétszáz éve még kis lelőhelyeken helyhez kötött, apáról fiúra szálló mesterség volt a nyersanyagok keresése és kitermelése. Mára a Miskcon végzett diákok öt kontinensen dolgoznak, s sokan közülük még mindig ide térnek haza az Északi tengeri olajkutakról, az Atacama sivatagból, vagy éppen Algyőből a szabadnapjaikon.

Ha ma a Karra jössz diákként, nem kell tovább utaznod hogy nemzetközi környezetben tanulhass. Négy kontinens tízenhat  országának diákjai is itt kapnak diplomát. Veled lesznek több száz éves szakmai diákhagyományaink is, melyet énekeskönyveinkben, a szakestélyek révén, és számos más formában őrzünk.

A hagyományok mellett nagy erőfeszítéseket teszünk a világméretű tudományos és technológiai kutatások élvonalában maradásra. Alkotó résztvevői vagyunk 13 más országbeli csoporttal közösen számos kiváló csapatnak, az európai nyersanyag obszervatórium létrehozásától és a földalatti vizek közös adatbázisától kezdve az elárasztott bányákba lemerülni képes mintavevő és mérő robotokig, 5000 méter mélység alól oldott formában geotermális energiával együtt termelhető fontos fémek kinyeréséig. A kutató csoportjaink nem működhetnének kreatív és szorgalmas diákjaink bevonása nélkül.

Közeledik a továbbtanulás választás ideje. Ha elolvastad ezt az anyagot, készülj a nagy kalandra és maradj itthon, gyere Miskolcra. Meg fogod látni, hogy bár nem könnyű itt a diploma szerzés, egész világra érvényes nemzetközi jogosítványt ad, ami, ha vigyázol rá, élethosszig szól. Várnak rád a kihívások!