Műszaki Földtudományi Kar
Miskolci Egyetem
2017. 12. 15.
Agnes Mile
Olajmérnök – Gázmérnök? Irány az SPE!

A Society of Petroleum Engineers (SPE) egy amerikai székhelyű, de világméretű nemzetközi szervezet, amely az olajmérnökök szakmai-tudományos támogatásáért jött létre.

E szervezet jelenleg 165 ezer taggal rendelkezik világszerte, amelyből 74 ezer tag diák. A szervezetnek 368 Hallgatói Tagozata van, amelyből az egyik a Miskolci Egyetemen, a Kőolaj és Földgáz Intézeti Tanszéken alakult és  25 éves múltra tekint vissza.

spe

A Hallgatói Tagozat tevékenységei:

  • Az olajmérnök hallgatók segítése tanulmányaikban,
  • Különórák, ipari előadások, workshopok szervezése,
  • Tanulmányi kirándulások szervezése,
  • Külföldi és hazai konferenciákon való részvétel támogatása,

A Hallgatói Tagozat olyan nagy cégekkel működik együtt, mint a MOL Nyrt., Földgáztároló Zrt. vagy az Oil & Gas Development. A Tagozathoz már elsőéves hallgatók is csatlakozhatnak, így biztosítva szakmai előremenetelüket. Ezen együttműködés végett jöhetett létre nyári szakmai gyakorlati programunk, amelyre minden Műszaki Földtudományi Alapszakos hallgató jelentkezhet, amennyiben ki szeretné magát próbálni az iparban a kötelező gyakorlat előtt vagy után.

A jövőbeni terveink között szerepel, hogy terepgyakorlatokat szervezzünk, megerősítsük a kapcsolatunkat valamennyi a karon, intézményen belül illetve kívül működő szakmai szervezettel valamint, hogy a tanórákon kívüli angol nyelvű oktatási programunkat is bővítsük.

Ha keresel bennünket, megtalálsz az alábbi címen:

https://www.facebook.com/spemiskolc/