Műszaki Földtudományi Kar
Miskolci Egyetem
2017. 12. 04.
Agnes Mile
AFKI 60- Emlékülés az intézet alapításának 60. évfordulójára

2017. november 22-én szerdán a Miskolci Egyetemen került megrendezésre az egyetem Alkalmazott Földtudományi Kutatóintézete (AFKI) alapításának 60. évfordulója alkalmából rendezett emlékülés.

A jeles évforduló megünneplése alkalmából az ülésen részt vettek az Egyetem vezetői, az Intézet jelenlegi és egykori munkatársai, illetve a Műszaki Földtudományi Kar vezetői.

Az emlékülés első előadásában mutatta be Dr. Lakatos István professzor emeritusz az Intézet múltját.  Ezt követően a jelenlegi állapotot és annak aktuális kihívásait taglalta Dr. Baracza Mátyás Krisztián megbízott igazgató.

A továbbiakban Dr. Jobbik Anita osztályvezető egy, az Intézet által elnyert projekt színeiben tartotta meg előadását. Ebben a projektben három kutatási modul keretében nyílik lehetőség szénhidrogén telepek kihozatali hatásfok növelését biztosító eljárások kutatása és fejlesztésére, meddő és használaton kívüli kutak energetikai hasznosíthatósági vizsgálataira, valamint nagy hatékonyságú hozamnövelő rétegkezelési eljárások kutatására és fejlesztésére. Az emlékülést Vörös Csaba a Műszerfejlesztési és Informatikai osztály nevében tartott portfólió bemutató és korábbi műszerfejlesztésekre visszaemlékező előadása zárta.

Az ünneplés egy kötetlen ebédben folytatódott, ahol lehetőség nyílt akár baráti, akár szakmai beszélgetések formájában megvitatni az Intézet jelenlegi és egykori helyzetét, mindennapjait és jövőképét.

Baracza Mátyás Krisztián