Műszaki Földtudományi Kar
Miskolci Egyetem
2017. 06. 13.
Kovács Károly Zoltán
Újabb együttműködést kötött a Miskolci Egyetem

Együttműködést kötött a Miskolci Egyetem és az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület. A megállapodás lehetővé teszi, hogy a földtudományi és az anyagtudományi kar legjobb hallgatói erdélyi szakmai konferenciára is eljussanak.

A szakmának nagy szüksége van kreatív beállítottságú, innovatív fiatal mérnökökre – ezt hangsúlyozta az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület elnöke az aláírási ünnepségen. Nagy Lajos szerint a tapasztalatcsere is fontos.

– Az egyesületünk és az Erdélyi Magyar Műszaki Társaság közösen, minden évben szervez Erdélyben konferenciát. Mi az ezen való részvétel lehetőségét mint „különdíjat” ajánlottuk fel a két egyetemi kar legjobb, gyakorlatorientált TDK dolgozatot elkészítő hallgatóinak – ismertette az elnök.

egyetem2

Torma András rektor arról beszélt, hogy a Miskolci Egyetem hét karán hét különböző tudományt művelő diákkör működik. Ezzel pedig az intézmény lefedi a magyar diákköri tudományos életet.

– A hallgatók a tudományos diákköri tevékenységüket az iparban felmerült problémák megoldására fogják fordítani, ez mindennél fontosabb – húzta alá. Hozzátette, a gyorsan változó világban kevesek már az évtizedekkel ezelőtt még jól bevált módszerek. Motiválni kell a hallgatókat, amelynek jó eszközei az egyetem által kötött megállapodások.

 

http://minap.hu/cikkek/ujabb-egyuttmukodest-kotott-miskolci-egyetem