Műszaki Földtudományi Kar
Miskolci Egyetem
2017. 03. 06.
Kovács Károly Zoltán
X. Országos Középiskolai Földtudományi Diákkonferencia

A Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kara együttműködésben a Magyarhoni Földtani Társulat Oktatási és Közművelődési Szakosztályával 2007-ben indította útjára az Országos Középiskolai Földtudományi Diákkonferenciát, mely 2017-ben már tízedik alkalommal kerül megrendezésre.

A Diákkonferencia legfőbb célja, hogy összegyűjtse azokat a középiskolás diákokat, akik a földtudományok valamelyik ágával a tananyagon túlmenően foglalkoznak, kutatásokat végeznek, és egy konferencia keretében lehetőséget nyújtson nekik, hogy az így szerzett ismereteiket egymással és az érdeklődőkkel megosszák. További célkitűzés, hogy a rendezvény által a földtudományok a középiskolákban, illetve a diákok közvetítésével szélesebb társadalmi szinten is nagyobb ismertséget nyerjenek.

A 2017. március 10-11-én (pénteken és szombaton) megrendezésre kerülő konferenciára 28 db előadói nevezés érkezett. A regisztrált résztvevők száma 70 fő. Az előadások mindkét napon a Miskolci Egyetem Ásványtani – Földtani Intézetében (A/3. ép. III. emelet) kerülnek megrendezésre. Idén a konferencia programja a szombati napon összekapcsolódik a 35. Miskolci Nemzetközi Ásványfesztivál programjával, és a résztvevők betekinthetnek a kiállítás programjaiba is.

A program:

http://mfk.uni-miskolc.hu/wp-content/uploads/2016/04/Hivatalos-program-2017-Final.pdf

Bővebb információ:

http://mfk.uni-miskolc.hu/?page_id=4137