Műszaki Földtudományi Kar
Miskolci Egyetem
2016. 12. 22.
Nádasi Endre
Tanulj kalandozva – terepgyakorlat az Emirátusokban

Nádasi Endre PhD hallgató (Geofizikai Intézeti Tanszék tanársegédje) és Farkas Kolos MSc geofizikus hallgató (az EAGE Miskolc Student Chapter tisztségviselői) nemzetközi szeizmikus terepgyakorlaton vettek részt az Egyesült Arab Emírségekben 2016. október 31. és november 6. között.

A „2nd EAGE Middle East Boot Camp” elnevezésű esemény célja az volt, hogy terepi geofizikai gyakorlat megszerzését tegye lehetővé fiatal szakemberek és mesterszakos hallgatók számára. Az elvégzett mérések célja a Dibba-Al-Wadi vetőzóna térbeli kiterjedésének pontosabb megismerése volt annak érdekében, hogy az ország földrengés-veszélyeztetettsége jobban megbecsülhetővé váljon. A világ minden tájáról érkező hallgatók (21) szeizmikus és gravitációs méréseket végeztek, majd azok kiértékelését hajtották végre. A terepgyakorlat a Ras al-Kaimah / Al Dhaid régióban zajlott a Petroleum Institute (PI), a Schlumerger és az ADNOC (Abu Dhabi National Oil Company) szervezésében.

További képek az EAGE Miskolc Student Chapter Facebook oldalán tekinthetők meg:

Karunk hallgatói tagozatai (AAPG, EAGE, SPE, SEG student chapters, OMBKE, MF) folyamatosan várják az érdeklődő hallgatókat.

cikk1