Műszaki Földtudományi Kar
Miskolci Egyetem
2014. 08. 16.
Kutas Dávid
Megújult a Kar honlapja

Másfél hónapos megfeszített fejlesztői és gyüjtőmunka után végre elindult a Műszaki Földtudományi Kar új weblapja. Az új weblap, nem csak továbbfejleszti a Kar arculatát, hanem összegzi a korábbi weblapokon felhalmozott információkat, forrásait. 

A honlap hátterében működő CMS rendszer pedig lehetőséget biztosít arra, hogy a Kar hosszútávon, következetesen építse publikus webes megjelenését.

A teljes mfk.uni-miskolc.hu honlap átépítésre került, azonban a legszignifikánsabb változáson a főmenü esett át. A megújult menü struktúrában logikus elrendezésben lehet minden fontos információt megtalálni a teljes karról. Az új honlap nem csak személyi számítógépről nyújt kellemes tájékozódási élményt az oldal megtekintőinek, hanem mobiltelefonról és tabletről érdeklődőknek is.

A Főoldalon közepén található felső három darab blokkban láthatóak a Kar legfrissebb hírei, alatta pedig három kiemelt tartalmi oldal található, amelyek konstansak.

Az oldal úgynevezett ‘footer’ (sötétszürke alapon) részében lehet navigálni a menüben is megtalálható oldalak között. A ‘footer’ legalsó részében pedig közérdekű információk jelennek meg.

Az új honlap elkészítése rendkívül sok gyűjtőmunkával járt. Emiatt külön köszönetet érdemel Zsemkó Márk (Olaj- és gázmérnök MSc hallgató), aki önkéntesen vállalta magára ezt a kiemelkedően nagy feladatot. Az új honlap felépítéséért Kutas Dávid volt Miskolci Egyetemi hallgató volt felelős.

Bízunk benne, hogy az új weblap elnyeri majd a hallgatók és az oktatók tetszését, és eredményesen lesznek majd képesek használni azt a mindennapok során.

Kérjük, hogy technikai jellegű kérdéseit, illetve a honlap megjelenésére vonatkozó észrevételeit küldje a webmesternek.

A megújult lap főoldali felépítése

A megújult lap főoldali felépítése